В БСП не са доволни от отговора на АПИ по искането

...
В БСП не са доволни от отговора на АПИ по искането
Коментари Харесай

БСП не вярва на АПИ, иска европейска лаборатория да провери строителството на пътища

В Българска социалистическа партия не са удовлетворени от отговора на АПИ по настояването им да се направи инспекция на качеството на строителството на пътищата в страната. Това разгласи водачът на алената партия Корнелия Нинова в Народно събрание.

Според нея отговорът на пътната организация се забавил цели 30 дни и представлявал опит за мятане на прахуляк в очите.

Нинова дефинира като неуместно изказванието на АПИ, че не може да се направи инспекция на към този момент издигнат път, както и че лабораторията, която би трябвало да направи проучванията, би трябвало да се уточни от самия строител. По думите на Нинова за Българска социалистическа партия е недопустимо и настояването от страна на АПИ алените да дадат специалисти, с които обсъдят и решат проблемите.

Нинова позволи две хипотези за това предложение - непросветеност или опит да ги вкарат в сговор с АПИ и строителите.

Именно затова ще продължим да настояваме самостоятелна европейска лаборатория да направи проучване на пътната настилка и то такава лаборатория, която не е оперирала в България, сподели ръководителят на Столетницата.

Според депутата Елена Йончева, която  бе един от основателите за инспекцията, няма законова възбрана да не се прави техническа експертиза на път след акт 16, тъй като не се изключва недобросъвестни протоколи за качеството и положените материали. Тя даде за образец пътя край Своге, където починаха 20 души. Там протоколът 16 е бил съвършен, в това число и от тези 300 метра, където бе злополуката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР